Kemi

Mængdeberegning

11. juni 2021 af matHTX2021 - Niveau: B-niveau

Se vedhæftninger. Forstår ikke hvad der går galt? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. juni 2021 af Sveppalyf (Slettet)

4 Al + 3 O2 --> 2 Al2O3

10g Al svarer til 10g/(26,981538g/mol) = 0,371 mol

19g O2 svarer til 19g/(31,9988g/mol) = 0,594 mol

Det er Al der er den begrænsende faktor. (Det er den der skal bruges flest af, men det er også den der er færrest af.)

Vi kan se af reaktionen at der bliver dannet halvt så mange Al2O3 som der er Al. Vi får altså dannet:

½ * 0,371 mol = 0,185 mol


Skriv et svar til: Mængdeberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.