Matematik

Hjælp til ligning

13. juni 2021 af Skole4345 - Niveau: 9. klasse

Patrick og Mikkel er brødre, og tilsammen er de 31 år. Patrick er 5 år ældre end Mikkel.

A) Hvor gamle er Mikkel og Patrick?.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. juni 2021 af Quarr

En ligning.

- - -

Ja

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. juni 2021 af Sveppalyf (Slettet)

Vi kan kalde Patricks alder for P og Mikkels alder for M. Så har vi at

P + M = 31

samt

P = M + 5

Vi kan indsætte den nederste ligning i den øverste:

(M + 5) + M = 31  <=>

2M = 31 - 5  <=>

M = 13

Dette indsætter vi så i den nederste ligning:

P = 13 + 5 = 18


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. juni 2021 af mathon

\begin{array}{cccc}& \textup{Patrick}&\textup{Mikkel}&\textup{i alt}\\ \textup{alder i \aa r:}&x+5&x&2x+5=31 \end{array}\\\\\\ \begin{array}{lllllllllll}&&&&\textup{ligning}&& 2x+5&=&31\\\\&&&&&& 2x&=&26\\\\&&&&&& x&=&13\\\\\ \end{array}\\\\\ \begin{array}{cccc}& \textup{Patrick}&\textup{Mikkel}\\ \textup{alder i \aa r:}&18&13 \end{array}


Skriv et svar til: Hjælp til ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.