Matematik

Biler, fart og CO2-udledning

22. juni 2021 af Flamesman - Niveau: C-niveau

Hej, forstår ikke dette spørgsmål:

5.3

 Undersøg hvilken fart bilen skal køre med for at udlede mindst CO2 pr. kørt kilometer ifølge modellen.

Tak!


Brugbart svar (6)

Svar #1
22. juni 2021 af mathon

                        


Brugbart svar (3)

Svar #2
22. juni 2021 af mathon

f(x) angiver antal udledte g CO2 pr km/t.

Beregn funktionens minimusværdi ved brug af f '(x).

                       \small f{\, }'(x)=\, ?

eller
             find parablens toppunkts førstekoordinat.


Svar #3
22. juni 2021 af Flamesman

Er det ikke sådan:

f'(x)=0,1x-7

0,1x-7=0

x=7/0,10=70

?

Mange tak for hjælpen, min ven! :-D


Brugbart svar (1)

Svar #4
22. juni 2021 af mathon

Jo - hvis du har sikret dig, at funtionen har minimum for x = 70 km/t.
         


Brugbart svar (1)

Svar #5
22. juni 2021 af mathon

            \small f(x)=0.05\cdot \left (x-70 \right )^2+120


Svar #6
22. juni 2021 af Flamesman

#4

Jo - hvis du har sikret dig, at funtionen har minimum for x = 70 km/t.
         

Kunne aflæses i Geogebra. :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. januar 2022 af Anegg

Hvilken fp fil var det?

Skriv et svar til: Biler, fart og CO2-udledning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.