Kemi

Afstem redoxreaktion

28. juni 2021 af VietCoungVu - Niveau: B-niveau

Hej er der nogle der vil hjælpe mig med at afstemme denne redox reaktion, og fortæl step by step, hvordan man gøre det?


Svar #1
28. juni 2021 af VietCoungVu

Her er filen til opgaven

Vedhæftet fil:kemi.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #2
28. juni 2021 af mathon

      \begin{array}{llllll}&& \overset{\mathbf{{\color{Blue} +7}}}{Mn}{O_4}^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;H_2\! \overset{\mathbf{{\color{Red} -2}}}{O}\,_{\textit{(l)}}\;\rightarrow \;\overset{\mathbf{{\color{Blue} +4}}}{Mn}O_2\,_{\textit{(s)}}\;+\;\overset{\mathbf{{\color{Red}0}}}{ O}_2\,_{\textit{(g)}} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. juni 2021 af mathon

\small \begin{array}{lllllll} \begin{array}{lcccl} \small \textbf{atom}&\textbf{op}&\textbf{ned}&\textbf{antal}\\ Mn&&3&4&\textup{da }O\textup{ \o nskes i et \textbf{lige} antal}\\ O&2&&6 \end{array}\\\\ \textbf{afstemning af op- og nedgange:}\\\\ \large \qquad 4\,Mn{O_4}^-\,_{\textit{(aq)}}\;+6\,\;H_2O\,_{\textit{(l)}}\;\rightarrow \;4\,MnO_2\,_{\textit{(s)}}\;+\; 3\,O_2\,_{\textit{(g)}} \\\\ \textbf{afstemning af ladning:}\\\\ \qquad 4\,Mn{O_4}^-\,_{\textit{(aq)}}\;+6\,\;H_2O\,_{\textit{(l)}}\;+\;4\,H^+\,_{\textit{(aq)}}\;\rightarrow \;4\,MnO_2\,_{\textit{(s)}}\;+\; 3\,O_2\,_{\textit{(g)}}\\\\ \textbf{afstemning af hydrogen:}\\\\ \qquad 4\,Mn{O_4}^-\,_{\textit{(aq)}}\;+6\,\;H_2O\,_{\textit{(l)}}\;+\;4\,H^+\,_{\textit{(aq)}}\;\rightarrow \;4\,MnO_2\,_{\textit{(s)}}\;+\; 3\,O_2\,_{\textit{(g)}}\;+\;8\,H_2O\,_{\textit{(l)}}\\\\ \textbf{oxygen stemmer.} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. juni 2021 af mathon

\small \begin{array}{lllllll} \textbf{redoxreaktionen}\\ \mathbf{H_2O}\textbf{-reduceres til:}\\\\ \end{array}

\small \begin{array}{lllllll}. \qquad \qquad4\,Mn{O_4}^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;4\,H^+\,_{\textit{(aq)}}\;\rightarrow \;4\,MnO_2\,_{\textit{(s)}}\;+\; 3\,O_2\,_{\textit{(g)}}\;+\;2\,H_2O\,_{\textit{(l)}} \end{array}


Skriv et svar til: Afstem redoxreaktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.