Matematik

Figurer

29. juni 2021 af Quarr - Niveau: C-niveau

Hej, er der nogen som kan hjælpe mig med 6.3 og forklare hvad I gør for at nå frem til det endelige resultat.

Tak!

Vedhæftet fil: Figurer.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. juni 2021 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. juni 2021 af mathon

6.3

      Når figurens nummer stiger med 1, stiger omkredsen med 4.

      Figur nummer n har omkredsen   8 + (n - 1) · 4 = 4n + 4


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. juni 2021 af oppenede

Hver figur har 6 kanter.
Den øverste kant har længden 1+n da længden er 2 ved figur 1, og 3 ved figur 2, osv.

Længden af de øvrige fem kanter er 1, 1, 1+n, 2+n, 2+n, så omkredsen er:
  1 + 1 + (1+n) + (1+n) + (2+n) + (2+n) = 4 + 4n


Brugbart svar (1)

Svar #4
30. juni 2021 af Soeffi

#0. Hvis du ser på den tredje figur, så består den af en rektangel med bredden n og længden n + 1, samt et kvadrat med siden 1.

Omkredsen af rektanglet er n + (n+1) + n + (n+1) = 4·n + 2. Omkredsen af kvadratet er 4

Når man lægger dem sammen, så skal man tage et linjestykke med længden 1 fra begge figures omkreds, dvs. den samlede omkreds for figur n bliver: (4·n + 2 - 1) + (4 - 1) = 4·n + 4.


Svar #5
30. juni 2021 af Quarr

#2, #3 og #4

Mange tak for jeres hjælp! Kan endelig godt forstå det nu! : -) :-D 

- - -

Ja

 


Brugbart svar (1)

Svar #6
01. juli 2021 af Soeffi

#2 (illustreret ved hjælp af figur 2 og 3)

      Når figurens nummer stiger med 1, stiger omkredsen med 4 (vist med rødt).

      Figur nummer n har omkredsen   8 + (n - 1) · 4 = 4n + 4

Vedhæftet fil:2018304.png

Brugbart svar (1)

Svar #7
02. juli 2021 af Eksperimentalfysikeren

Figuren er et kvadrat, hvor der er klippet et rektangel ud i det nederste venstre hjørne. Kvadratet har kantlængden n+1, hvorfor omkredsen er 4(n+1) = 4n+4.

Det rektangel, der er klippet ud har to sider fælles med kvadratet. Disse sider "forsvinder". Samtidig fremkommer der to nye sider i figuren. De har samme længder, som de to, der "forsvandt", så omkredsen ændres ikke ved at rektanglet klippes ud.


Skriv et svar til: Figurer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.