Matematik

Finansiel Regning

03. juli 2021 af Bundawindii - Niveau: B-niveau

Hej

Har lidt problemer med spørgsmål b i denne opgave. Håber I kan hjælpe mig?

Aalborg Handelsskole har en fond stiftet af Justitsråd Herman Møller. Fonden udbetaler hvert år den 1.august 50.000 kr. Fondens størrelse er 1. januar 1.500.000 kr., og fondens penge forrentes med en månedlig rente på 0,35%

A) Beregn fondens størrelse 1.januar et år efter. 1500000 * 1,00357 = 1537138,134 - 50000 = 1.487.138 Kr
B) Hvor meget skulle legatet være på, hvis fondens størrelse 1.januar ét år senere præcis igen skulle være 1.500.000 kr.?

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. juli 2021 af mathon

B) Hvor meget skulle legatet være på, hvis fondens størrelse 1.januar ét år senere præcis igen skulle være 1.500.000 kr.?

\small \begin{array}{llllll} \textbf{A)}\\& \textup{Fondst\o rrelse 1/8:}&1.5\cdot 10^6\cdot 1.0035^7-50\cdot 10^3&=&1\,487\,138.13\\\\& \textup{Fondst\o rrelse 1/1:}&1\,487\,138.13\cdot 1.0035^5&=&1\,513\,345.86\\\\\\ \textbf{B)}\\& \textup{Legatst\o rrelse:}&\left (1.5\cdot 10^6\cdot 1.0035^7-x \right )\cdot 1.0035^5&=&1.5\cdot 10^6\\\\&& 1.5\cdot 10^6\cdot 1.0035^{12}-x\cdot 1.0035^{5}&=&1.5\cdot 10^6\\\\&& 1.5\cdot 10^6\cdot\left (1.0035^{12}-1 \right )=x\cdot 1.0035^{5}\\\\&& x=\frac{1.5\cdot 10^6\cdot\left (1.0035^{12}-1 \right )}{1.0035^{5}} \end{array}


Svar #2
03. juli 2021 af Bundawindii

Ok, så forstår jeg bedre a også. Men facitliste sagde blot 1487138.13. Derfor havde jeg ikke regnet videre på det.

B) TAK :)


Skriv et svar til: Finansiel Regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.