Kemi

Eksperimentelt forsøg - Concentrations beregning - korrigering af udtaget og tilsat volumen.

13. juli 2021 af khk00 - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg er ved at lave en graf der repræsenterer concentration over tid. 

Prøverne der er udtaget i mit forsøg er blevet målt på en HPLC - concentration er udreget via AUC værdien og den tilhørende standardkurve. 

Mit problem kommer så af at jeg skal korrigere for den volumen der er udtaget i mit forsøg. 

Min startvolumen er 260 mL med 200 mg stof i. 

Mit forsøg kører i 3 timer. I de første 30 min udtager jeg 3 prøver a 400 microL. Efter 30 min tilsætter  jeg så et volumen på 26 mL  og udtager 10 prøver a 400 microL løbende. 

Da jeg laver grafen uden at tage hensyn til at min opløsning er blevet fortyndet med de 26 mL, sker der et fald i koncentrationen, som selvfølgelig er forventeligt. 

Håber der er nogen der kan hjælpe med at forstå hvordan der skal korrigeres for dette og tage hensyn til at der fjernes og tilsættes volumen/masse i løbet af mit forsøg. 

De målte concentration er angivet uden decimaler. 

795
794
799
608
601
579
584
567
560,
529
148
59
55


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. august 2021 af Heptan

Brug fortyndingsloven.

c1 = V2/V1 * c2

Vi vil gerne beregne faktoren V2/V1.

Tilstand 1 er opløsningen på 260 mL, hvor der er udtaget 3*400 µL = 1200 µL = 1,2 mL. Dvs.

V1 = (260-1,2) mL

Tilstand 2 er opløsningen hvor der er tilsat 26 mL.

V2 = (260 -1,2 + 26) mL

Beregn V2/V1.


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. august 2021 af Heptan

Jeg får det til en faktor 1,1005. Den faktor skal så ganges på de 10 koncentrationer.


Skriv et svar til: Eksperimentelt forsøg - Concentrations beregning - korrigering af udtaget og tilsat volumen.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.