Fysik

Volt, ampere, strøm, spænding

21. juli 2021 af Alrighty - Niveau: C-niveau

Hvad er forskellen på volt og ampere samt strøm og spænding?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. juli 2021 af ringstedLC

Der er ikke nogen "forskelle" på de to størrelser; strøm (I) og spænding (U), men sammenhængene I og II:

\begin{align*} \textbf{I}:P &= U\cdot I\;,\;P\;\textup{er effekt} \\ \textup{Enheder}: \\ \textbf{W}\textup{att} &= \textbf{V}\textup{olt}\cdot \textbf{A}\textup{mpere} \\\\\textbf{II}: U &= I\cdot R\;,\;R\;\textup{er resistans}\quad\textup{Ohm's lov} \\ \textup{Enheder}: \\ \textup{V} &= \textup{A}\cdot \Omega\approx \textup{Ohm} \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. juli 2021 af mathon

\small \small \small \begin{array}{llllll} \textup{\textbf{m\aa le}forskellen er at:}\\& \mathbf{Volt}\textup{ er m\aa leenheden for sp\ae nding}\\\\& \mathbf{Ampere}\textup{ er m\aa leenheden for str\o mstyrke}\\\\ \textup{\textbf{st\o rrelses}forskellen er at:}\\& \mathbf{str\o m}\textup{ er ladning pr. tid gennem et tv\ae rsnit af lederen}\\\\& \mathbf{sp\ae nding}\textup{ er elektrisk potentiel energi i et punkt af lederen} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. juli 2021 af MandenMedMangeHatte

#2 spænding er elektrisk potentiel energi pr. ladning i et punkt af lederen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. juli 2021 af mathon

#3
          Korrekt - og tak for rettelsen!


Skriv et svar til: Volt, ampere, strøm, spænding

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.