Kemi

Ethanopløsning

01. august 2021 af sararasmusssen - Niveau: B-niveau

Nogen der kan forklare den her opgave? 

8 ml absolut ethanol (100% ethanol) tilsættes vand til et samlet volumen af 20 ml. Den nye ethanopløsning er….
- Det rigtige svar er 40% v/v.

Hvordan kommer man frem til de 40% og hvorfor skal svaret stå i v/v og ikke i fx (m/v) eller (m/m)?


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. august 2021 af mathon

                  \begin{array}{llllll} \textup{koncentration (v/v) }&=&\frac{ \textup{antal ml opl\o st stof}}{\textup{antal mL opl\o sning}}\\\\ \left [ethanol \right ]&=&\frac{8\;mL}{20\;mL}=\frac{8\cdot 5}{20\cdot 5}=\frac{40}{100}=40\% \\\\\\ v/v\textup{ fordi det kr\ae ves}&&\textup{i opgaven} \end{array}


Svar #2
02. august 2021 af sararasmusssen

Jeg forstår ikke mellemtrinnet med 8,5/20,5.

Kan man ikke bare sige 8/20 = 0,4 og så gange det med 100 = 40? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. august 2021 af ringstedLC

#2 Korrekt.

Iøvrigt; der står 8 gange 5, ikke 8.5 i #1.


Skriv et svar til: Ethanopløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.