Kemi

Enzymaktivitet

06. august 2021 af cranberry - Niveau: Universitet/Videregående

Aktiviteten af et enzym i blodplasma bestemmes ved et koblet spektrofotometrisk assay, hvorabsorbansen af slutproduktet NADH måles i et reaktionsvolumen på 100 μL efter 30 minuttersreaktionstid.Der fremstilles en standardkurve med regressionsligningen y=0,0681x + 0,0043 (y=A; x=[NADH]).Det kan antages, at tilstedeværelsen af 1 U enzymaktivitet medfører dannelse af 1,0 μmol NADHper minut.Ved målingen fortyndes blodplasmaet først 100 gange og prøvens absorbans måles under sammebetingelser som standardkurven til 0,350.

Det skal give 169 U/L

Men jeg får:

[NADH]=5,07 mol/L * fortynding = 507 mol/L*100*10^-6 L ) = 0,05 mol = 50700 umol

U=umol/min=50700 umol/30 min= 1690

1690 U/100*10^-6L.


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. august 2023 af medicinstuderende4

Hej 

hvor får du de 5,07 mol/L fra for NADH? jeg sidder nemlig med samme opgave og er lidt lost. 


Skriv et svar til: Enzymaktivitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.