Kemi

Stabilt radikalt

09. august 2021 af unicorn66 - Niveau: Universitet/Videregående

1)  "molekylet NO er stabilt radikal med en enkelt uparret elektron".  Hvordan kan man vise det? hvordan ved man at den er stabilt radikalt og har enkelt uparret elektron

2) Hvordan kan det være at NO2 har et dipolemoment men CO2 har IKKE et dipolemoment? Hvordan afgør man sådan noget?


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. august 2021 af janhaa

2)

fordi

O - N = O

og

O = C = O


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. august 2021 af janhaa

1.

\cdot NO\\ or\\ \cdot N=O


Skriv et svar til: Stabilt radikalt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.