Kemi

Enhedscelle

10. august 2021 af unicorn66 - Niveau: Universitet/Videregående

ZrO2 kan eksistere i flere forskellige krystalformer. For at bestemme hvilken der er til stede laves en røntgenanalyse. Enhedscellen har alle vinkler på 90° og følgende sidelængder

a=5,09 Å b=5,09 Å c=5,27 Å

Angiv hvilken type enhedscelle dette svarer til:   

SVAR: tetragonal.     Men hvordan er det bestemt?


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. august 2021 af MountAthos

Når to af fladerne er ens kvadratiske ( 5.09 Å · 5.09 Å ) og 4 af fladerne

ens rektangulære ( 5.9 Å · 5,27 Å ) så er cellen tetragonal.

https://glossary.periodni.com/glossary.php?en=simple+tetragonal+lattice


Skriv et svar til: Enhedscelle

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.