Kemi

Trykflaske

10. august 2021 af Krollo (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har brug for hjælp til nedenstående opgave.


Jeg går ud fra, man skal bruge idealgasligningen til at udregne voluminet.

       p*V=n*R*T

Men der informeres jo ikke, hvad n er??? Hvordan skal man løse den, hvis både voluminet og stofmængden er ukendt?


Svar #1
10. august 2021 af Krollo (Slettet)

Er dette løsningen?

\frac{p_1}{V_1}=\frac{p_2}{V_2}=\frac{200bar}{5.0L}=\frac{1bar}{x} \Rightarrow x=0.025L

Jeg fandt ovenstående formel på Studieportalen. Ved nogen evt., hvor man kan finde udledningen af denne, for den står ikke i min lærebog?


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. august 2021 af janhaa

isoterm reaction:

p_1V_1 =p_2V_2

1*V1 = 200*5

V1 = 1000 liter


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. august 2021 af ringstedLC

#1

\frac{p_1}{V_1}=\frac{p_2}{V_2}=\frac{200bar}{5.0L}=\frac{1bar}{x} \Rightarrow x=0.025L

#1: Du har formentligt afskrevet formlen forkert:

 \begin{align*} \frac{p_1}{V_{\color{Red} 2}} &= \frac{p_2}{V_{\color{Red} 1}}\qquad \Rightarrow p_1V_1=p_2V_2 \\ V_2 &= \frac{p_1\cdot V_1}{p_2} \\ V_2 &= \frac{200\,\textup{(bar)}\cdot 5\,\textup{(L)}}{1\,\textup{(bar)}}=1000\,\textup{L} \end{align*}

Overvej dit resultat. Et relativt højt tryk i et relativt lille volumen lukkes ud i et lavere tryk. Det kan ikke give et mindre volumen ved konstant temperatur.


Skriv et svar til: Trykflaske

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.