Kemi

Bjergbestiger

10. august 2021 af Krollo (Slettet) - Niveau: A-niveau

Halløj, jeg har brug for hjælp til denne opgave - især b)! Jeg får et negativt volumen, hvilket ikke helt giver mening eller hvad?

Mit svar til a.

Mit svar til b.


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. august 2021 af janhaa

Temperatur i kelvin (K)

p=trykk i bar


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. august 2021 af janhaa

a)

n=\frac{pV}{RT}=\frac{137,93*5,9}{8,314*298}\,mol=0,328\,mol


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. august 2021 af janhaa

a)

M = m/n

m=M*n = 0,328*32 g = 10,51 g


Brugbart svar (1)

Svar #4
11. august 2021 af mathon

               \begin{array}{lllll} \textbf{b)}\\& \textup{du har:}\\&& \large \frac{p_2\cdot V_2}{p_1\cdot V_1}=\frac{n\cdot R\cdot T_2}{n\cdot R\cdot T_1}\\\\&& V_2=\left (\frac{T_2}{T_1}\cdot \frac{p_1}{p_2} \right )\cdot V_1 \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #5
11. august 2021 af Eksperimentalfysikeren

#0

Jeg har ikke regnet det hele igennem, men jeg kan se, at du har to fejl:

1) Du har glemt at regne trykket om fra PSI til Bar.

2) Du har regnet temperaturen i Celcius i stedet for Kelvin. Formlen gælder kun for absolut temperatur.


Skriv et svar til: Bjergbestiger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.