Matematik

Bestem ligningen for tangenten

16. august 2021 af Peter9993 - Niveau: A-niveau

Hej, 

Jeg sidder fast med følgende opgave, da jeg simpelthen ikke kan se hvordan jeg skal løse den. Jeg har prøvet at finde tangentens ligningen til grafen f i punktet P ved at indsætte de kendte størrelser i linjens ligning og derefter isolere for b: y=ax+b, fordi vi jo har hældningen allerede. Men jeg synes at det ser lidt forkert ud, er der en der kan hjælpe mig på rette spor.

Vedhæftet fil: Opgave.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. august 2021 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. august 2021 af ringstedLC

a) Når du indsætter hældningen og x i diff.-ligningen, kan den bruges til at bestemme y = f(1) = f(x0) i tangentligningen.


Skriv et svar til: Bestem ligningen for tangenten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.