Kemi

Mængdeberegning

18. august 2021 af htxelevinød - Niveau: A-niveau

Kan nogen hjælpe med følgende opgave:

En vandigopløselig stofblanding skal undersøges for indholdet af chloridion (Cl-). Prøven indeholder ikke I- og Br-

Der opløses 4,32 g af stofblandingen i destilleret vand.

Der tilsættes derefter overskud af sølvnitratopløsning. Det dannes bundfalds masse bestemmes til 1,07g.

a) skriv reaktionsskemaet for fældningsreaktionen.

b) bestem blandingen indhold af chloridion

c) Bestem masseprocenten af chloridionerne.


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. august 2021 af MountAthos

a )  Cl- + AgNO3 → AgCl + NO3-

b ) Mol AgCl = Mol Cl- = 1.07gram / 143,32 gram /mol = 0,0075 mol

c ) w/w % Cl- i stofblanding = ((0,0075 mol · 35,45 gram / mol) / 4,32 gram) · 100 % = 6,15

143,32 molvægt for AgCl

35,45 molvægt for Cl- 


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. august 2021 af MountAthos

Supplering til # 1

b ) hvis blandingens indhold af Cl- skal være i gram, så er det 0,0075 Mol · 35,45 gram / mol  = 0,266 gram

35,45 molvægt for Cl-


Svar #3
18. august 2021 af htxelevinød

i opgave c, skal man så ikke anvende m% = mstof/mi alt * 100%?


Brugbart svar (1)

Svar #4
18. august 2021 af MountAthos

Til # 3

masse af Cl- = 0,266 gram

Masse af stofblanding = 4,32 gram

Masse % Cl- = (0,266 / 4,32 ) · 100 % = 6,15 


Svar #5
18. august 2021 af htxelevinød

jeg får det til 5,23


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. august 2021 af MountAthos

#5

jeg får det til 5,23

                 Hvilke tal har du anvendt ?


Svar #7
18. august 2021 af htxelevinød

Det var en regnefejl. Du har ret! Tusind tak for hjælpen

Skriv et svar til: Mængdeberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.