Kemi

Termodynamik

21. august 2021 af Hans12333

Hej, er der en der kan forklare mig hvorfor facit siger at DeltaHo=-748,6kJ/mol? jeg får selv -1190,48kJ/mol. 

Tabelværdierne af DeltaHo for de 4 stoffer er: CO(g)=110,53kJ/mol , NO(g)=91,2kJ/mol , CO2(g)=-393,51kJ/mol , N2=0kJ/mol.

DeltaHo skal nemlig bruges sammen med deltaSo for at beregne ligevægtskonstanten ved hjælp af van't hoffs ligning. Men DeltaSo fik jeg rigtig til -197,74J/mol*K

(se bilag)

Vedhæftet fil: 2021-08-21.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. august 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. august 2021 af mathon

Tabelværdierne af Delta Ho for de 4 stoffer er: CO(g) = -110,53 kJ/mol , NO(g) = 91,2 kJ/mol ,
CO2(g) = -393,51kJ/mol , N= 0 kJ/mol.

\small \begin{array}{llllll} \Delta H _m{^\Theta}=&2\cdot \left ( -393.51\;\frac{kJ}{mol} \right )-\left ( 2 \cdot (-110.53)\;\frac{kJ}{mol} +2\cdot (91.25\;\frac{kJ}{mol})\right )=-748.46\;\frac{kJ}{mol}\\\\\\ \textup{van't Hoff:}\\& \ln(K)=-\frac{\Delta H_m{^\Theta }}{R}\cdot \frac{1}{T}+\frac{\Delta S_m{^\Theta }}{R}=-\frac{-748.46\;\frac{kJ}{mol}}{0.00831447\;\frac{kJ}{mol\cdot K}}\cdot \frac{1}{\left ( (273.15+600) \;K\right )}+\frac{-0.19774\;\frac{kJ}{mol\cdot K}}{0.00831447\;\frac{kJ}{mol\cdot K}}=\\\\& 80.57\\\\& K=e^{80.57}=9.80\cdot 10^{34} \end{array}


Skriv et svar til: Termodynamik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.