Matematik

Matematik opgave om nulpunkter

21. august 2021 af Perikon007 - Niveau: B-niveau

Hej, er der nogen MED Ti-nspire som kan hjælpe mig med den her opgave?

Jeg har lavet opgave a, men jeg ved ikke hvordan jeg skal beskrive opgave b. Jeg har tegnet den i grafer, men det blev jeg ikke bedt om. Hvordan skal jeg så "beskrive om f og g har lige mange nulkunkter og begrunde mit svar??


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. august 2021 af mathon

b)
      Beregn diskriminanten for g(x).


Svar #2
21. august 2021 af Perikon007

Hvordan skal jeg gøre det? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. august 2021 af MountAthos

Til # 2 

g ( x ) = f (x ) +2 = x2 + 4·x +3 +2 =

g ( x ) = x2 + 4·x + 5 

d = 42 - 4 ( 1 · 5 ) = -4 , når d er < 0 er der ingen nulpunkter


Svar #4
21. august 2021 af Perikon007

oooowww okay, jeg er med nu, mange TAK!!!!!


Skriv et svar til: Matematik opgave om nulpunkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.