Kemi

Mængdeberegning

22. august 2021 af htxelevinød - Niveau: A-niveau

Hej. Jeg har lavet et forsøg med farvning af indigo, hvor jeg nu skal beregne stofmængden af reaktanterne. (BILLEDET ER VEDHÆFTET)

Oplysninger:

Vi har afvejet 0.506 g C7H5NO3

Molarmassen for C7H5NO3 er 151.12 g/mol

Molarmassen for C3H6O er 58.08 g/mol

Volumen for C3H6O er 0.5 mL

Jeg har forsøgt at beregne stofmængden af reaktanterne, men noget går galt. Håber at nogen vil kigge på det:)

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
22. august 2021 af MountAthos

n ( mol ) for C3H6O er ikke rigtigt beregnet ( måske regnefejl )


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. august 2021 af Sveppalyf (Slettet)

0,506g C7H5NO3 indeholder

n = m/M

n = 0,506g / 151,12g/mol = 0,00335 mol

C3H6O:

0,5ml er det samme som 0,5cm3.

0,5cm3 C3H6O vejer

m = ρ*V

m = 0,788g/cm3 * 0,5cm3 = 0,394g

0,394g C3H6O indeholder

n = m/M

n = 0,394g / 58,08g/mol = 0,00678 mol


Svar #3
22. august 2021 af htxelevinød

Tusind tak for hjælpen!!


Skriv et svar til: Mængdeberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.