Matematik

vektorer

22. august 2021 af Camilla0276 - Niveau: A-niveau

En trekant har vinkelspidser i punkterne A(-3,1), B(0,6) og C(5,3).

1)
Bestem længden af trekantens sider.

2)
Bestem, ved hjælp af vektorregning, koordinatsættet til midtpunktet af siden AC

3)
Bestem længden af medianen fra B i trekant ABC.

4)
Bestem længden af trekantens to øvrige medianer.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. august 2021 af mathon

Hvor har du problemer?


Svar #2
22. august 2021 af Camilla0276

Med at løse de 4 opgaver


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. august 2021 af mathon

                 \small \begin{array}{llllllll} \textup{medianerne n\aa r}\\ \textup{siderne er kendt:}\\& m_a=\frac{1}{2}\cdot \sqrt{2\cdot \left ( b^2+c^2 \right )-a^2}\\\\& m_b=\frac{1}{2}\cdot \sqrt{2\cdot \left ( a^2+c^2 \right )-b^2}\\\\& m_c=\frac{1}{2}\cdot \sqrt{2\cdot \left ( a^2+b^2 \right )-c^2}\ \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. august 2021 af mathon

               \small \begin{array}{llllll} \textbf{1)}\\& a=\left | BC \right |=\sqrt{(5-0)^2+(3-6)^2}\\\\& b=\left | AC \right |=\sqrt{(5-(-3))^2+(3-1)^2}\\\\& c=\left | AB\right |=\sqrt{(0-(-3))^2+(6-1)^2} \end{array}


Skriv et svar til: vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.