Matematik

Glade og triste tal

23. august 2021 af Fahad2700 - Niveau: 7. klasse

Hej 

Jeg forstår ikke denne opgave, ssom jeg har siddet med i lang tid, tabellen til denne opgave har jeg vedhæftet. 

. Opgaven lyder sådan: 

7 er et glad tal, fordi det ender med tallet 1, når du har sat cifrene i anden potens og lagt resultaterne sammen, som vist i eksemplet herover.

Undersøg, om 5 er et glad tal eller et trist tal.
Find selv mindst et andet glad tal, som er mindre end 15.

Mvh Fahad

Vedhæftet fil: Skærmbillede (13).png

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2021 af MountAthos

Er 5 et glad tal ?

Du starter med 52 = 25

22 + 52 = 29

22 + 92 = 85

82 + 52 = 89

82 + 92 = 145

12 + 42 + 52 = 40

42 + 02 = 16

12 + 62 = 37

32 + 7 = 58

52 + 82 = 89

Hvad vil du svare ud fra tallene? 


Svar #2
23. august 2021 af Fahad2700

Men, jeg forstår egentlig bare ikke hvad et glad tal er, så jeg kan ikke vurdere.....


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. august 2021 af MountAthos

#2

Men, jeg forstår egentlig bare ikke hvad et glad tal er, så jeg kan ikke vurdere.....

               Og jeg har lavet en regnefejl, jeg regner om, Vent et øjeblik


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. august 2021 af SuneChr

# 2
Som du tidligere skrev, skal det hele ende med 1'tal.
Kig på listen # 1.
Se efter om et af resultaterne ned gennem rækkerne har været der før.
Hvad kan vi udlede af dette?


Svar #5
23. august 2021 af Fahad2700

Kan du venligst forklare mere spidsefikt, hvordan jeg kan  vurdere om det er et glad tal??????


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. august 2021 af MountAthos

Til # 2

Jeg nåede ikke at rette min udregning før tiden løb ud, men sidste linje 

blev også også 52 + 82 = 89 , men tallet 89 optræder også i linje 5, så 

udregningerne vil dermed gå i ring


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. august 2021 af MountAthos

Til # 5

Tallet er glad hvis sidste linje ender med summen 1


Svar #8
23. august 2021 af Fahad2700

Hvad mener i at det er et glad tal eller trist tal?


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. august 2021 af MountAthos

#8

Hvad mener i at det er et glad tal eller trist tal?

                Trist , fordi summen i sidste linje er 89 , forstår du konklusionen ? 


Svar #10
23. august 2021 af Fahad2700

Så man vurdere tallet ud fra det sidste resultat.....????


Svar #11
23. august 2021 af Fahad2700

Find selv mindst et andet glad tal, som er mindre end 15.


Brugbart svar (0)

Svar #12
23. august 2021 af MountAthos

#10

Så man vurdere tallet ud fra det sidste resultat.....????

                Ja, Er tallet 1 er det et glad tal


Brugbart svar (0)

Svar #13
23. august 2021 af MountAthos

#11

Find selv mindst et andet glad tal, som er mindre end 15.

                 Det letteste er tallet 1 fordi 12 = 1 

                 Prøv selv at finde et der mindre end 15


Svar #14
23. august 2021 af Fahad2700

Mange tak for den store og venlige hjælp!


Brugbart svar (0)

Svar #15
23. august 2021 af MountAthos

#14

Mange tak for den store og venlige hjælp!

                Velbekomme , prøv at regne # 1 igennem så finder du min regnefejl ,ret den

                og regn videre til når til et slutfacit


Brugbart svar (0)

Svar #16
23. august 2021 af StoreNord


Brugbart svar (0)

Svar #17
23. august 2021 af StoreNord

#0
Måske er du ligesom jeg stadig uforstående efter den dårlige hjælp, du har fået her.
Men måske kan vi blive klogere af at kikke på figurerne her:
https://www.stem.org.uk/news-and-views/opinions/how-find-happy-number


Skriv et svar til: Glade og triste tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.