Matematik

Førstekoordinaten til røringspunktet mellem t og grafen for f.

27. august 2021 af lukaa - Niveau: A-niveau

Hej venner, vil I hjælpe mig med denne opgave?:)

Tusind tak på forhånd<3


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. august 2021 af Eksperimentalfysikeren

Linien l har hældning 2. Differentier f og sæt den afledede lig med 2.


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. august 2021 af mathon

Tangenten parallel med  
linjen              
                                        \small \begin{array}{lllll}& y=2x-7\qquad x>0\\ \textup{har ligningen:}\\& y=2x+b\\ \textup{hvor}\\& f{\, }'(x)=3-\frac{6}{x}=2\\\\& 3x-6=2x\\\\& x=6\textup{ er f\o rstekoordinaten til r\o ringspunktet.} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. august 2021 af StoreNord

Find først hældningen af linje l.

Differentier så f(x) og vurder, for hvilken x f'(x) er lig med hældningen af l..


Skriv et svar til: Førstekoordinaten til røringspunktet mellem t og grafen for f.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.