Matematik

Geometri og omkreds

04. september 2021 af Quarr - Niveau: 10. klasse

Hej, hvordan vises det at Anette har ret?

På forhånd tak

Er det ikke sådan her:

5a=80

a=16

Vedhæftet fil: fp10 maj 2020 matematik.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
04. september 2021 af Eksperimentalfysikeren

To af stykkerne er trekanter. Deres areal er en halv gange højden gange grundlinien: A=½hg.

De tre andre stykker er firkanter. Del dem ved at forbinde midtpunktet med det retvinklede hjørne, der er hjørne i kvadratet. Det giver to trekanter. Brug formlen for trekantens areal på hver af de to trekanter og læg sammen. Så kan du sætte ½h udenfor en parentes.


Svar #2
04. september 2021 af Quarr

#1

To af stykkerne er trekanter. Deres areal er en halv gange højden gange grundlinien: A=½hg.

De tre andre stykker er firkanter. Del dem ved at forbinde midtpunktet med det retvinklede hjørne, der er hjørne i kvadratet. Det giver to trekanter. Brug formlen for trekantens areal på hver af de to trekanter og læg sammen. Så kan du sætte ½h udenfor en parentes.


Forstår godt det med at der dannes to trekanter, men ikke helt det med at sætte 1/2h udenfor en parentes. Kan du måske uddbybe det sidst nævnte? :)

- - -

Ja

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. september 2021 af Soeffi

#0. Indsætter tegning.


Brugbart svar (1)

Svar #4
05. september 2021 af Soeffi

#0. 5.2. Kvadratets areal er 202 cm2 = 400 cm2. Et linjestykke fra et hjørne af kvadratet til centrum er 20(√2)/2 cm = 10·√2 cm. Trekanterne har hver arealet: 10·16/2 cm2 = 80 cm2. Dragefirkanten har arealet: havldelen af lang diagonal gange kort diagonal = 0,5·(10·√2·8·√2) cm2 = 80 cm2

De to trekanter og dragefirkanten har dermed samme areal. Tilsammen udgør de 3·80 cm2 = 240 cm2 eller 3/5 af kvadratets areal. De to firkanter har samme areal og udgør 2/5 af kvadratets areal, dvs. de har hver arealet: 0,5·(2/5)·400 cm2 = 80 cm2


Skriv et svar til: Geometri og omkreds

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.