Fysik

Regn størrelsen effekt tilbage til grundenhederne

05. september 2021 af Alrighty - Niveau: C-niveau

Er svaret ikke bare P=W/t hvor P er symbolet for effekt,W er SI-enheden og t er symbolet for tid? (ved grundenhed menes iøvrigt bare enhed, ikke?) (opgaven er vedhæftet i fil)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2021 af SuneChr

 
1 W = 1 J/s
1 J = 1 N·m
1 N = 1 kg·m/s2
Vi får da:
1 W = 1 kg·m2/s3       Højresiden er nu i enhedssystemet.
1 W er således det arbejde, der på 1 sek. udføres ved at accelerere 1 kg 1 m/s2 over en strækning på 1 m.
Læg mærke til, at energi og arbejde har samme enhed.


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. september 2021 af ringstedLC

Du blander symboler og enheder sammen. En grundenhed er en SI-grundenhed, hvoraf der er syv styk. Du skal omskrive den afl. enhed til noget, der så kan give en SI-grundenhed:

\begin{array} {llll} \textup{Navn} &\quad \textup{Symbol} &\quad \textup{Afl.\,enhed(er)} &\quad \textup{Grundenhed(er)} \\ \textup{effekt} &\qquad P &\qquad \textup{W} &\qquad\qquad \textup{-} \\ \frac{\textup{Energi}}{\textup{tid}} &\qquad \frac{E}{t} &\qquad \frac{\textup{J}}{\textup{s}} &\qquad \textup{J\,=\,... },\;\textup{s} \end{align*}


Skriv et svar til: Regn størrelsen effekt tilbage til grundenhederne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.