Kemi

Hastighedsudtryk

05. september 2021 af Thirteen700Q - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen. 

Er der nogle der kan hjælpe mig med opgaven. har en ide om at jeg skal finde n og m i potenserne på følgende udtryk: 

v=k*(A)^N*(B)^m

Men hvad giver de og har jeg overhovedet ret. 

Bh Anna. 

Vedhæftet fil: Studieportalen.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2021 af mathon

Initialhastighedsmetoden:
                                            \small \begin{array}{llllll}&& v=k\cdot \left [ NO \right ]^n\cdot \left [ H_2 \right ]^m\\\\&& \textup{solve}\left ( \begin{array}{lll} 1.2\cdot 10^{-3}=k\cdot 0.10^n\cdot 0.10^m\\ 2.4\cdot 10^{-3}=k\cdot 0.10^n\cdot 0.20^m&,\left \{ k,n,m \right \}\\4.9\cdot 10^{-3}=k\cdot 0.20^n\cdot 0.10^m\end{array} \right )\\\\&& \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \left\{\begin{array}{lll} k&=&1.28508\;M^{-2}\cdot s^{-1}\\ n&=&2 \\ m&=&1 \end{array}\right. \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. september 2021 af mathon

Initialhastighedsmetoden:

Bør være:
                                            \small \small \begin{array}{llllll}&& v=k\cdot \left [ NO \right ]^n\cdot \left [ H_2 \right ]^m\\\\&& \textup{solve}\left ( \begin{array}{lll} 1.2\cdot 10^{-3}=k\cdot 0.10^n\cdot 0.10^m\\ 2.4\cdot 10^{-3}=k\cdot 0.10^n\cdot 0.20^m&,\left \{ k,n,m \right \}\\4.9\cdot 10^{-3}=k\cdot 0.20^n\cdot 0.10^m\end{array} \right )\\\\&& \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \left\{\begin{array}{lll} k&=&1.29\;M^{-2}\cdot s^{-1}\\ n&=&2 \\ m&=&1 \end{array}\right. \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. september 2021 af mathon

på TI-nspire
                                            \small \begin{array}{llllll} \textup{solve}\left (\left\{ \begin{array}{lll} 1.2\cdot 10^{-3}=k\cdot 0.10^n\cdot 0.10^m\\ 2.4\cdot 10^{-3}=k\cdot 0.10^n\cdot 0.20^m&,\left \{ k,n,m \right \}\\4.9\cdot 10^{-3}=k\cdot 0.20^n\cdot 0.10^m\end{array}\right. \right )\\\\ \end{array}


Skriv et svar til: Hastighedsudtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.