Kemi

opløselighedsprodukt

06. september 2021 af unicorn66 - Niveau: Universitet/Videregående

Der kan opløses (5,40 x 10^-16)gram Fe2S3  i 2,50 L vand. Hvad er opløselighedsproduktet for Fe2S3, K(Fe2S3)? 

ksp=4s^3=(5,40 x 10^-16)?? eller hvordan?


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. september 2021 af janhaa

Fe_2S_3(s)=> 2Fe^{3+}(aq)+ 3S^{2-}(aq)


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. september 2021 af janhaa

K(sp)=[Fe^{3+}]^2*[S^{2-}]^3

use:

M = m/n

and

c = n/V


Svar #3
06. september 2021 af unicorn66

jeg får det til 1.16*10^-8

men det skal give 1.31*10^-88


Brugbart svar (1)

Svar #4
06. september 2021 af janhaa

n=\frac{5,4*10^{-16}}{207,9}=2,6*10^{-18}\,mol


Brugbart svar (1)

Svar #5
06. september 2021 af janhaa

K(sp) = (2,6*10^{-18}*2)^2*((2,6*10^{-18}*3)^3)=1,28*10^{-88}


Brugbart svar (1)

Svar #6
06. september 2021 af janhaa

#4

n=\frac{5,4*10^{-16}}{207,9}=2,6*10^{-18}\,mol

[Fe^{3+}]=[S^{2-}]=n/V = 1,04*10^{-18}\,M


Brugbart svar (1)

Svar #7
06. september 2021 af janhaa

K(sp)=(1,04*10^{-18}*2)^2*((1,04*10^{-18}*3)^3)=1,31*10^{-88}\,M^5


Skriv et svar til: opløselighedsprodukt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.