Kemi

PH NaHSO

06. september 2021 af unicorn66 - Niveau: Universitet/Videregående

Hvad er pH af en 1,00 M vandig opløsning af natriumhydrogensulfat, NaHSO ?

det er vel en middelstærksyre? men når bruger formlen for middelstærk syrer får jeg en rigtig høj værdi


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2021 af janhaa

HSO_4^-+H_2O <=> H^+ + SO_4^{2-}

Ka2=0,01=\frac{x^2}{1-x}\\ \\ x=[H^+]=0,095\,M\\ pH=1,02


Svar #2
06. september 2021 af unicorn66

facit siger 0.984:/   ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. september 2021 af janhaa

#2

facit siger 0.984:/   ?

slightly different Ka2

:=)


Skriv et svar til: PH NaHSO

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.