Matematik

forskrift

09. september 2021 af Rasmus223 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Efter at have drukket rødvin kan alkoholpromillen i en persons blod beskrives ved følgende forskrift:

p(t) = −0,11 · ???? + 1,61

hvor p er alkoholpromillen i blodet, og t er tiden efter kl. 23.

a) Forklar betydningen af -0,11 og 1,61 i denne sammenhæng. Ifølge lovgivningen må alkoholpromillen i blodet ikke være over 0,5, hvis man vil køre bil.

b) Vil det være lovligt at køre i bil på arbejdet dagen efter kl. 7?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2021 af AMelev

Upload et billede af opgaven. Det er uklart, hvad ???? dækker, men jeg gætter på, der skulle stå 
p(t) = −0,11·t + 1,61

a) -0.11 er hældningskoefficienten a, som angiver at y falder (da a er negativ) med 0.11, når t vokser med 1. Dvs. at alkoholpromillen aftager med 0.11 pr. time.
b = 1.61 er værdien til t = 0, så det betyder, at alkoholpromillen var 1.61 kl. 23.

b) Næste dag kl. 7 er 8 timer efter kl. 23, så beregn p(8) og vurdér i forhold til promillegrænsen.


Svar #2
09. september 2021 af Rasmus223 (Slettet)

Tusind tak @AMelev


Svar #3
09. september 2021 af Rasmus223 (Slettet)

skal jeg så sige(sprøgsmål b)

0,11*8 

= 0,88


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. september 2021 af AMelev

p(8) = -0.11·8+1.61=....


Skriv et svar til: forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.