Matematik

8.44 funktioner

09. september 2021 af Sofia0294 - Niveau: B-niveau

Hej allesammen, er der nogle der kan hjælpe mig med denne opgave? Se gerne vedhæftet :) Tak på forhånd. 

Vedhæftet fil: 8,44.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2021 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. september 2021 af peter lind

Brug at ln(a)+ln(b) = ln(a*b)  og at ln(c)=1 <=> c= e


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. september 2021 af MountAthos

Til # 0

Løsningsforslag

ln(x-1) + log(x-1) = 1

ln(x-1) + ln(x-1) / ln10 = 1

ln(x-1) · ln 10 + ln(x-1) = ln10

ln(x-1) · ( ln (10) +1 ) = ln 10

ln(x-1) = ln 10 / (ln(10) +1)

x-1 = e(ln 10) / (ln (10) +1)

x = e(ln 10) / (ln (10) +1)  +1

x = 3,008


Skriv et svar til: 8.44 funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.