Kemi

ligevægts

10. september 2021 af unicorn66 - Niveau: Universitet/Videregående

Ren NOCl opvarmes til 240 °C i en 1 L beholder. Ved ligevægt konstateres der, at det totale tryk P er 1,00 atm, og P(NOCl) = 0,64 atm. Beregn KP for reaktionen:


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. september 2021 af mathon

\small \begin{array}{llllll}&& n_\textup{total}=\frac{P\cdot V}{R\cdot T}=\frac{\left ( 1\;atm \right )\cdot \left ( 1\;L \right )}{\left ( 0.082057\;\frac{atm\cdot L}{mol\cdot K} \right )\cdot \left ( (273.15+240)\;K \right )}=0.023749\;mol \end{array}


Svar #2
10. september 2021 af unicorn66

Hvordan kommer jeg videre?   nu kender jeg stofmængden, men kp skal regnes........


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. september 2021 af mathon

            \small \begin{array}{lllll}&& 2\,NOCl\,_{\textit{(g)}}\;\rightleftharpoons \;2\,NO\,_{\textit{(g)}}\;+\;Cl_2\,_{\textit{(g)}}\\\\&&p_{NOCl}=0.64\;atm\\\\&& p_{NO}+p_{Cl_2}=(1 \;atm)-(0.64;atm)=0.36\;atm\\\\&&\qquad\textup{partialtryksforhold}\\&& NO\textup{:}\qquad \qquad 2\\&& Cl_2\textup{:}\qquad \qquad 1\\\\&& p_{NO}=\left ( 0.36\;atm \right )\cdot \frac{2}{3}=0.24\;atm\\\\&& p_{Cl_2}=\left ( 0.36\;atm \right )\cdot \frac{1}{3}=0.12\;atm\\ \textup{dvs}\\&& K_p=\frac{\left ( 0.24\;atm \right )^2\cdot \left ( 0.12\;atm \right )}{\left (0.64\;atm \right )^2}=0.016875\;atm \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #4
10. september 2021 af mathon

partialtryksforhold = molforhold

et rimeligt facit er  Kp = 0.017 atm
                                 


Skriv et svar til: ligevægts

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.