Kemi

Forbrug af kulstof ud fra en anden reaktants forbrug.

11. september 2021 af Sabian - Niveau: B-niveau

Hej, er der nogen som kan hjælpe mig med denne opgave? 

Angiv hvor mange gram kulstof der forburges, når 75,2g SiOforbruges i reaktionen SiO2+ 3C → SiC+CO2


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2021 af Larsdk4 (Slettet)

1.Find Molarmassen

2. Stofmængden 

3. Så kigger du på reaktionsskemaet


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. september 2021 af Sveppalyf (Slettet)

SiO2 + 2C → SiC + CO2


Brugbart svar (2)

Svar #3
11. september 2021 af Sveppalyf (Slettet)

75,2g SiO2 indeholder stofmængden

n = m/M

n = 75,2g/(60,08g/mol) = 1,25mol

Vi kan se af reaktionsskemaet at for hver mol SiO2 bliver der forbrugt 2 mol C. Der bliver altså forbrugt 2*1,25mol = 2,50mol C.

2,50mol C vejer

m = n*M

m = 2,50mol * 12,011g/mol = 30,1g


Brugbart svar (1)

Svar #4
12. september 2021 af mathon

                    \small \small \begin{array}{|l|c|c|c|c|c|c|c|} \hline &&&&&&&\\&SiO_2&+&2\,C &\longrightarrow&SiC&+&CO_2\\&&&&&&&\\\hline&&&&&&&\\\textup{masse}/g&75.2&&\mathbf{{\color{Red} 30.1}} &&50.2&&55.1\\&&&&&&&\\\hline&&&&&&&\\ \textup{molmasse}/\frac{g}{mol}&60.08&&12.011&&40.11&&44.01\\&&&&&&&\\\hline&&&&&&&\\ \textup{antal mol}&1.25166&&2.50333&&1.25166&&1.25166\\&&&&&&&\\\hline&&&&&&&\\\textup{koefficienter}&1&&2&&1&&1\\&&&&&&&\\\hline \end{array}


Skriv et svar til: Forbrug af kulstof ud fra en anden reaktants forbrug.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.