Kemi

stofmængden

13. september 2021 af Nanna34 - Niveau: Universitet/Videregående

nogen har et bud?


Svar #1
13. september 2021 af Nanna34

#0

nogen har et bud?


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. september 2021 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. september 2021 af mathon

\small \begin{array}{|c|c|c|}\hline&&\\ \textup{antal mol }CO_2\,_\textit{(g)}&\textup{antal mol }H_2O\,_\textit{(l)}&\textup{samlet antal mol}\\&&\\ \hline&&\\ n_{CO_2}=\frac{\left (1\;atm \right )\cdot \left ( 5.9648\;L \right )}{\left ( 0.0821\;\frac{atm\cdot L}{mol\cdot K} \right )\cdot\left ( 298\;K \right )}&n_{H_2O}=\frac{\left ( 4.1750\;mL \right )\cdot \left ( 1.000\;\frac{g}{mL} \right )}{2.015\;\frac{g}{mol}}&n_{CO_2}+n_{H_2O}\\&&\\\hline \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #4
14. september 2021 af MountAthos

Til # 0

n = 10

Bruttoformel blliver C39H74O6 https://pubchem.ncbi.nlm.nih.gov/compound/10851


Svar #5
14. september 2021 af Nanna34

#4

Til # 0

n = 10

Bruttoformel blliver C39H74O6 https://pubchem.ncbi.nlm.nih.gov/compound/10851

hvordan får du den til 10?


Brugbart svar (1)

Svar #6
14. september 2021 af MountAthos

Til # 5

Jeg indsatte forskellige værdier for n og kom frem til at n = 10 gav de rette værdier for H2O og CO2 ,

se værdierne i opgaven ( se # 2 )

Ved fuldstændig forbrænding af C39H74O6  bliver reaktionen

C39H74O6 + 54,5 O2 = 39 CO2 + 37 H2O

639,13 gram C13H74O6 → 37 · 18,015 gram H2O

4 gram C39H74O6 → ( 37 · 18,015 · 4 ) / 639,13 = 4,172 gram H2O

639,13 gram C39H74O6 → 39 · 44,01 gram CO2

4 gram C39H74O6 → (39 · 44,01 · 4) / 639,13 = 10,74 gram CO2 =

10,74 gram / 44,01 (gram / mol) = 0,244 mol CO2

639,13 er molvægt for C39H74O6

44,01 er molvægt for CO2

18.015 er molvægt for H2O


Brugbart svar (1)

Svar #7
14. september 2021 af MountAthos

Supplering til # 6

0,244 mol CO2 (g) ved 25º C = 24.465 L · 0,244 = 5,97 Liter


Svar #8
14. september 2021 af Nanna34

#3

\small \begin{array}{|c|c|c|}\hline&&\\ \textup{antal mol }CO_2\,_\textit{(g)}&\textup{antal mol }H_2O\,_\textit{(l)}&\textup{samlet antal mol}\\&&\\ \hline&&\\ n_{CO_2}=\frac{\left (1\;atm \right )\cdot \left ( 5.9648\;L \right )}{\left ( 0.0821\;\frac{atm\cdot L}{mol\cdot K} \right )\cdot\left ( 298\;K \right )}&n_{H_2O}=\frac{\left ( 4.1750\;mL \right )\cdot \left ( 1.000\;\frac{g}{mL} \right )}{2.015\;\frac{g}{mol}}&n_{CO_2}+n_{H_2O}\\&&\\\hline \end{array}

mange takkkk!


Svar #9
14. september 2021 af Nanna34

#7

Supplering til # 6

0,244 mol CO2 (g) ved 25º C = 24.465 L · 0,244 = 5,97 Liter

hmmmmm, det lyder dog lidt kompliceret


Svar #10
22. september 2021 af Nanna34

#3

\small \begin{array}{|c|c|c|}\hline&&\\ \textup{antal mol }CO_2\,_\textit{(g)}&\textup{antal mol }H_2O\,_\textit{(l)}&\textup{samlet antal mol}\\&&\\ \hline&&\\ n_{CO_2}=\frac{\left (1\;atm \right )\cdot \left ( 5.9648\;L \right )}{\left ( 0.0821\;\frac{atm\cdot L}{mol\cdot K} \right )\cdot\left ( 298\;K \right )}&n_{H_2O}=\frac{\left ( 4.1750\;mL \right )\cdot \left ( 1.000\;\frac{g}{mL} \right )}{2.015\;\frac{g}{mol}}&n_{CO_2}+n_{H_2O}\\&&\\\hline \end{array}

dog man skal bestemme n- antal CH2-enheder i sidekæderne


Svar #11
25. september 2021 af Nanna34

kan man ikke finde n (ch2)n ved at finde forholdet mellem c,h og o ?


Skriv et svar til: stofmængden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.