Matematik

Udregn værdimængden for en funktion

13. september 2021 af blomblo - Niveau: A-niveau

Jeg har brug for hjælp til at beregne Vm(f) for denne funktion:

f(x)=\frac{x+1}{x-2}

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2021 af Anders521

#0 Det er klart f ikke er defineret når x = 2, så undersøg hvad der sker med f(x) når x→2- og når x→2+.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. september 2021 af Capion1

Vi er nødt til at vide, hvad der sker, når x → - \infty  og x → \infty


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. september 2021 af SuneChr

Bemærk iflg. # 2 at f (x) også har vandret asymptote. Den lodrette asymptote ses af # 1.
Hvad betyder den vandrette asymptote for bestemmelsen af værdimængden?


Skriv et svar til: Udregn værdimængden for en funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.