Kemi

redox

15. september 2021 af brormand12 - Niveau: Universitet/Videregående

Nogen der kan hjælpe med den følgende redox:

MnO4(-) + H2O2 --> MnO2 + O2

Hvor parantesen angiver ladningen.

Reaktionen begynder i neutral væske.

Er der nogen der kan fortælle mig hvad man gør konkret i tilfælde af at det starter i neutral væske og evt en forklaring hvordan man regner det ud...??


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2021 af mathon

                   \begin{array}{llllll}&& \overset{\mathbf{{\color{Blue} +7}}}{Mn}{O_4}^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;H_2\overset{\mathbf{{\color{Red} -1}}}{O}_2\;_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;\overset{\mathbf{{\color{Blue} +4}}}{Mn}O_2\;_{\textit{(s)}}\;+\;\overset{\mathbf{{\color{Red} 0}}}{O}_2\;_{\textit{(g)}} \end{array}

\small \small \begin{array}{lccc} \textbf{atom}&\textbf{op}&\textbf{ned}&\textbf{antal}\\ Mn&&3&2\\ O&1&&6 \end{array}

\begin{array}{lccc} \textbf{afstemning af op- og nedgange:} \end{array}

                   \small \begin{array}{llllll}&& 2\,Mn{O_4}^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;3\,H_2O_2\;_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;2\,MnO_2\;_{\textit{(s)}}\;+\;3\,O_2\;_{\textit{(g)}} \end{array}

\small \textbf{afstemning af ladning:}

                   \small \begin{array}{llllll}&& 2\,Mn{O_4}^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;3\,H_2O_2\;_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;2\,MnO_2\;_{\textit{(s)}}\;+\;3\,O_2\;_{\textit{(g)}}\;+\;2\,OH^-\,_{\textit{(aq)}} \end{array}

\small \textbf{afstemning af hydrogen:}

                   \small \begin{array}{llllll}&& 2\,Mn{O_4}^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;3\,H_2O_2\;_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;2\,MnO_2\;_{\textit{(s)}}\;+\;3\,O_2\;_{\textit{(g)}}\;+\;2\,OH^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\,H_2O\,_{\textit{(l)}} \end{array}

\small \textbf{oxygen stemmer}


Svar #2
16. september 2021 af brormand12

Hvorforer det vi ligger 2 til Mno4- og MnO2? 

Burde det ikke bare være 1


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. september 2021 af mathon

                   \begin{array}{llllll}&& \overset{\mathbf{{\color{Blue} +7}}}{Mn}{O_4}^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;H_2\overset{\mathbf{{\color{Red} -1}}}{O}_2\;_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;\overset{\mathbf{{\color{Blue} +4}}}{Mn}O_2\;_{\textit{(s)}}\;+\;\overset{\mathbf{{\color{Red} 0}}}{O}_2\;_{\textit{(g)}} \end{array}

\small \small \begin{array}{lcccl} \textbf{atom}&\textbf{op}&\textbf{ned}&\textbf{antal}\\ Mn&&3&2\\ O&1&&6 & \textup{da et \textbf{{\color{Red} lige}} antal O \o nskes}\end{array}

\small \begin{array}{lccc} \textbf{afstemning af op- og nedgange:} \end{array}

                   \small \begin{array}{llllll}&& 2\,Mn{O_4}^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;3\,H_2O_2\;_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;2\,MnO_2\;_{\textit{(s)}}\;+\;3\,O_2\;_{\textit{(g)}} \end{array}

\small \textbf{afstemning af ladning:}

                   \small \begin{array}{llllll}&& 2\,Mn{O_4}^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;3\,H_2O_2\;_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;2\,MnO_2\;_{\textit{(s)}}\;+\;3\,O_2\;_{\textit{(g)}}\;+\;2\,OH^-\,_{\textit{(aq)}} \end{array}

\small \textbf{afstemning af hydrogen:}

                   \small \begin{array}{llllll}&& 2\,Mn{O_4}^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;3\,H_2O_2\;_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;2\,MnO_2\;_{\textit{(s)}}\;+\;3\,O_2\;_{\textit{(g)}}\;+\;2\,OH^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\,H_2O\,_{\textit{(l)}} \end{array}

\small \textbf{oxygen stemmer}


Svar #4
16. september 2021 af brormand12

ja forstår nu. taak


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. september 2021 af mathon

Brormand12:
                          
Nu er det vist på tide, at du noterer dig forskellen på at ligge og at lægge.
 


Skriv et svar til: redox

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.