Kemi

redox

15. september 2021 af brormand12 - Niveau: Universitet/Videregående

Nogen der kan hjælpe mig med at løse denne reaktion 

S2- + Cl2 = SO42- + Cl-

vi snakker om en basisk væske.

Jeg har afstemt op og nedgang og er nået til aftemning af ladning. Derfra kan jeg slet ikke komme videre.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2021 af Viderekem (Slettet)

#0

Nogen der kan hjælpe mig med at løse denne reaktion 

S2- + Cl2 = SO42- + Cl-

vi snakker om en basisk væske.

Jeg har afstemt op og nedgang og er nået til aftemning af ladning. Derfra kan jeg slet ikke komme videre.

Tab et billede af dit resultat - Så kan vi hjælpe dig videre 


Svar #2
15. september 2021 af brormand12

jeg har prøvet at løse den, men ved ikke helt om det er rigtigt 


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. september 2021 af Viderekem (Slettet)

Med et hurtigt øjekast ser det meget korrekt du :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. september 2021 af mathon

\small \begin{array}{llllll}&& \overset{\mathbf{{\color{Red} -2}}}{{S}}{^{2-}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;\overset{\mathbf{{\color{Blue} 0}}}{Cl}_2\;_{\textit{(g)}}\;\longrightarrow \;\overset{\mathbf{{\color{Red} +6}}}{S}{\! O_4}^{2-}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;\overset{\mathbf{{\color{Blue} -1}}}{Cl}{^-}\;_{\textit{(aq)}} \end{array}

\small \begin{array}{lcccl} \textbf{atom}&\textbf{op}&\textbf{ned}&\textbf{antal}\\ \textbf{\textit{S}}&8&&1\\ \textbf{\textit{Cl}}&&1&8 &\end{array}

\small \begin{array}{lccc} \textbf{afstemning af op- og nedgange:} \end{array}

\small \begin{array}{llllll}&& \overset{\mathbf{{\color{Red} -2}}}{{S}}{^{2-}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;4\,\overset{\mathbf{{\color{Blue} 0}}}{Cl}_2\;_{\textit{(g)}}\;\longrightarrow \;\overset{\mathbf{{\color{Red} +6}}}{S}{\! O_4}^{2-}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;8\,\overset{\mathbf{{\color{Blue} -1}}}{Cl}{^-}\;_{\textit{(aq)}} \end{array}

\small \textbf{afstemning af ladning:}

\small \begin{array}{llllll}&& \overset{\mathbf{{\color{Red} -2}}}{{S}}{^{2-}}_{\textit{(aq)}}\;+\;4\,\overset{\mathbf{{\color{Blue} 0}}}{Cl}_2\;_{\textit{(g)}}\;+\;8\,OH^-\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;\overset{\mathbf{{\color{Red} +6}}}{S}{\! O_4}^{2-}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;8\,\overset{\mathbf{{\color{Blue} -1}}}{Cl}{^-}\,_{\textit{(aq)}} \end{array}

\small \textbf{afstemning af hydrogen:}

\small \begin{array}{llllll}&& \overset{\mathbf{{\color{Red} -2}}}{{S}}{^{2-}}_{\textit{(aq)}}\;+\;4\,\overset{\mathbf{{\color{Blue} 0}}}{Cl}_2\;_{\textit{(g)}}\;+\;8\,OH^-\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;\overset{\mathbf{{\color{Red} +6}}}{S}{\! O_4}^{2-}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;8\,\overset{\mathbf{{\color{Blue} -1}}}{Cl}{^-}\,_{\textit{(aq)}} \;+\;4\, H_2O\,_{\textit{(l)}}\end{array}

\small \textbf{oxygen stemmer}


Skriv et svar til: redox

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.