Kemi

ligevægt og reaktionsbrøken

20. september 2021 af brormand12 - Niveau: Universitet/Videregående

håber der er nogen der kan og vil hjælpe.

På forhånd tak.

Dannelse af ammoniak i Haber-processen er en af de vigtigste kemiske reaktioner i verden, idet ammoniak
er et udgangsstof for produktion af gødning. Det estimeres, at ca. 1 % af verdens energiforbrug bruges i forbindelse med Haber-processen
N2(g) + 3H2(g)↔ 2NH3(g)               ΔrH = −92 kJ
1) Opskriv udtrykket for ligevægtskonstanten Kp.
Ved 500 ºC er Kp = 3,5·10−7.

Den har jeg lavet

2) Udregn reaktionsbrøken, Q, givet at partialtrykkene er p(NH3) = 103 kPa, p(H2) = 10,3 kPa og p(N2) = 2830 kPa.         I hvilken retning vil reaktionen forskydes for at opnå ligevægt?

den har jeg også svaret på 

Mangler de her og ved at vi skal bruge le chateliers princip. Jeg er gået i stå, håber at nogen kan hjælpe.
3) I hvilken retning vil reaktionen forskydes, hvis man på en ligevægtsblanding gør følgende:
a) tilsætter N2?
b) fjerner NH3 fra reaktionsblandingen?
c) mindsker reaktionsvolumenet?
d) opvarmer blandingen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2021 af janhaa

3)

a) shifts to right

b) shifts to right

c) shifts to right

d) shifts to left


Svar #2
20. september 2021 af brormand12

Ved b, hvorfor forskydes den mod højre 


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. september 2021 af janhaa

#2

Ved b, hvorfor forskydes den mod højre 

fordi NH3 forsvinner, da må mer NH3 dannes (mot høyre).


Skriv et svar til: ligevægt og reaktionsbrøken

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.