Fysik

Afbøjningsvinkel til første orden

20. september 2021 af heheSIUU - Niveau: B-niveau

Hej. Skal bruge hjælp til opgave 4a og 4b :D 

Ved jeg skal bruge gitterligningen, men kan ikke huske hvordan...

Vedhæftet fil: Opgavebeskrivelse.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2021 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \small \textbf{opgave 4}\\& \textbf{b)}\\&& \large E_{\textup{foton}}\cdot \lambda=h\cdot c=198.644\;aJ\cdot nm\\\\&& {E_{\textup{foton}}}^{B\rightarrow A}=\frac{198.644\;aJ\cdot nm}{164.0\;nm}=1.21\;aJ\\\\&& {E_{\textup{foton}}}^{C\rightarrow B}=\left ( 8.18 -\left ( 6.54+1.21\right ) \right )\;aJ)=0.43\;aJ\\\\\\&& \lambda^{C\rightarrow B}=\frac{198.644\;aJ\cdot nm}{0.43\;aJ}=461.7\;nm \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. september 2021 af mathon

\small \small \begin{array}{llllll} \small \textbf{opgave 4}\\& \textbf{a)}\\&& \large d\cdot \sin\left ( \theta _n \right )=n\cdot \lambda \\\\&& d\cdot \sin\left ( \theta _1 \right )=1\cdot \lambda\\\\&& \theta _1=\sin^{-1}\left ( \frac{\lambda }{d} \right )\\\\&& \theta _1=\sin^{-1}\left ( \frac{164.0\;nm }{5000\;nm} \right ) \end{array}


Skriv et svar til: Afbøjningsvinkel til første orden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.