Matematik

Brøker

22. september 2021 af EliasTruelsen - Niveau: 9. klasse

Hejsa.

2/3 af 4,2 l

jeg kan sagtens finde frem til svaret på lommeregneren, men kan virkelig ikke se hvordan man regner frem til det hvis man ikke kan finde ud af hvad 2 divideret med 3 er, og så gange med 4,2? er der ikke en nemmere måde end det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2021 af ringstedLC

Sæt på samme brøkstreg:

\begin{align*} \frac{2}{3}\cdot 4.2\,\textup{l} &= \frac{2\cdot 4.2\cdot 10}{3\cdot 10}\,\textup{l} \\ &= \frac{2\cdot \cancel{42}}{\cancel{30}}\,\textup{l} \\&= \frac{2\cdot 14}{10}\,\textup{l}= \;?\,\textup{l}\end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. september 2021 af Eksperimentalfysikeren

Det er der. Du skal gange 2/3 med 4,2. Det kan du gøre ved at gange tælleren (her 2) med 4,2 og så dividere resultatet med 3.:

\frac{2}{3}\cdot 4,21 = \frac{2\cdot 4,21}{3}


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. september 2021 af PeterValberg

Se eventuelt denne lille video om brøkregning < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.