Matematik

Differentiering regneregler

22. september 2021 af Planteelsker - Niveau: A-niveau

Jeg har funktionen f(x)=x^3 + 3. 

f'(x)=3x^2 

Men hvilken regneregl er det egentlig jeg har brugt for at komme frem til dette?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2021 af mathon

             \small \begin{array}{llll} \textup{Regneregel:}\\& \left ( x^n \right ){}'=n\cdot x^{n-1} \\\\& \left ( 3 \right ){}'=\left ( 3\cdot 1 \right ){}'=\left ( 3\cdot x^0 \right ){}'=3\cdot \left ( x^0 \right ){}'=3\cdot 0\cdot x^{0-1}=0 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. september 2021 af Eksperimentalfysikeren

Du har brugt flere regneregler:

a) Differentialkoefficienten af en sum er summen af differentialkoefficienterne.

b) Differentialkoefficienten af en konstant er 0.

c) (xn)' = nnn-1


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. september 2021 af mathon

 Differentialkoefficienten \small \rightarrow Differentialkvotienten

c)  (xn)' = n · xn-1


Svar #4
22. september 2021 af Planteelsker

Okay mange tak. Jeg sætter virkelig stor pris på jeres hjælp! :))


Skriv et svar til: Differentiering regneregler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.