Kemi

molmasse

26. september 2021 af Lu3kd - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg har brug for hjælp til denne opgave: 

Der laves en 100 ml opløsning af 1,000 g af en ukendt base, og denne opløsning titreres med en 0,2000 M HCl opløsning. Efter tilsætning af 24,0 mL af HCl opløsning er pH = 10,60 og efter tilsætning af 48,0 mL registeres et kraftigt fald i pH, og det konkluderes, at ækvivalenspunktet er nået.

Hvad er stoffet molmasse?


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. september 2021 af mathon

             \small \begin{array}{lllll} \textup{Reaktionsforhold:}\\&& base:HCl\,_{\textit{(aq)}}=1:1\\\\ \textup{titerligning:}\\&& n_b=V_s\cdot c_s\\\\&& n_b=\left ( 0.048\;L \right )\cdot \left ( 0,2000\;\frac{mol}{L} \right )\\\\&& n_b=0.0096\;mol\\\\ \textup{molmasse:}\\&& M=\frac{1.000\;g}{0.0096\;mol}=104.167\;\frac{g}{mol} \end{array}


Svar #2
28. september 2021 af Lu3kd

Tak for svar

Har du mulighed for at hjælpe med opgave d og e?

d. Hvad er pH i opløsningen efter tilsætning af 30,0 mL HCl opløsning?

e. Hvad er pH i opløsningen efter tilsætning af 48,0 mL HCl opløsning?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. september 2021 af mathon

                 \small \begin{array}{llllll} \textbf{d)}\\&& pH=10.60+\log\left ( \frac{V_o-V}{V} \right )\\\\&& pH=10.60+\log\left ( \frac{48-30}{30} \right )=10.38\\\\\\ \textbf{e)}\\&& pH=3.40-\log\left ( c_s \right )\\\\&& pH=3.40-\log\left ( \frac{0.0096}{0.148} \right )=4.59 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. oktober 2021 af myscudo

#3

                 \small \begin{array}{llllll} \textbf{d)}\\&& pH=10.60+\log\left ( \frac{V_o-V}{V} \right )\\\\&& pH=10.60+\log\left ( \frac{48-30}{30} \right )=10.38\\\\\\ \textbf{e)}\\&& pH=3.40-\log\left ( c_s \right )\\\\&& pH=3.40-\log\left ( \frac{0.0096}{0.148} \right )=4.59 \end{array}

d) Jeg har en formel der siger;

pH = pK_a + log(cb/cs)
Er det ikke konstanter der angives som cb og cs? Hvordan kan man bare lægge log til en volumen ind?

e) Hvordan får du -log? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. oktober 2021 af myscudo

#4
#3

                 \small \begin{array}{llllll} \textbf{d)}\\&& pH=10.60+\log\left ( \frac{V_o-V}{V} \right )\\\\&& pH=10.60+\log\left ( \frac{48-30}{30} \right )=10.38\\\\\\ \textbf{e)}\\&& pH=3.40-\log\left ( c_s \right )\\\\&& pH=3.40-\log\left ( \frac{0.0096}{0.148} \right )=4.59 \end{array}

d) Jeg har en formel der siger;

pH = pK_a + log(cb/cs)
Er det ikke konstanter der angives som cb og cs? Hvordan kan man bare lægge log til en volumen ind?

e) Hvordan får du -log? 

Altså, hvordan udleder du at (V_0 - V)/V er ændring i koncentration? @mathon


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. oktober 2021 af mathon

Hvordan udleder du, at (V_0 - V)/V er ændring i koncentration?
\small \begin{array}{llllll} \textup{I lighed med}\\&& pH=pK_a+\log\left ( \frac{\left [ B \right ]}{\left [ S \right ]} \right )\\ \textup{g\ae lder:}\\&& pOH=pK_b+\log\left ( \frac{\left [ S \right ]}{\left [ B \right ]} \right )\\\\&& 14-pH=14-pK_a+\log\left ( \frac{V\cdot c_s}{V_b\cdot c_b-V\cdot c_s} \right )\\\\ \textup{ved endt titrering}\\ \textup{haves:}\\&& V_b\cdot c_b=V_o\cdot c_s\\ \textup{hvoraf:}\\&& 14-pH=14-pK_a+\log\left ( \frac{V\cdot c_s}{V_o\cdot c_s-V\cdot c_s} \right ) \\\\&& -pH=-pK_a+\log\left ( \frac{V}{V_o-V} \right ),\quad 0<V<V_o\\\\&& pH=pK_a-\log\left ( \frac{V}{Vo-V} \right )\\\\&& pH=pK_a+\log\left ( \frac{V_o-V}{V} \right ) \end{array}


Skriv et svar til: molmasse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.