Matematik

Regnestykke

01. oktober 2021 af Quarr - Niveau: 10. klasse

Hej, ved nogen hvordan man løser følgende regnestykke! Mange tak på forhånd!

Vedhæftet fil: Regnestykke.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
01. oktober 2021 af Eksperimentalfysikeren

I anden parentes er alle ledene af formen (n-1)*(n+1). Det kan skrives som n2-12 = n2-1. 


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. oktober 2021 af Soeffi

#0.

Det kan skrives:

\sum_{n=1}^{2021}n^2-\sum_{n=1}^{2021}(n-1)\cdot (n+1)=\sum_{n=1}^{2021}n^2-\sum_{n=1}^{2021}n^2-1=

\sum_{n=1}^{2021}1=1+1+...+1_{[2021 \;gange]}=2021


Brugbart svar (2)

Svar #3
01. oktober 2021 af Anders521


Svar #5
01. oktober 2021 af Quarr

Mange tak, allesammen! Kan godt forstå det nu! :) :D
- - -

Ja

 


Skriv et svar til: Regnestykke

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.