Matematik

Graf af stigning af indbyggere

03. oktober 2021 af Eca - Niveau: 9. klasse
Jeg skal i en graf vise stigningen af befolkningstallet i London mellem 1700-1840, hvor x-aksen er år og y-aksen er befolkningstal, men jeg ved ikke, hvordan man gør. Er der nogle som kan hjælpe mig med det?

Jeg har vedhæftet et billede af år og befolkningstal.

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2021 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. oktober 2021 af ringstedLC

Befolkningstilvækst er ofte en eller anden eksponentiel udvikling:

\begin{align*} \textup{London}:\\ L_B(x) &= b\cdot a^x \\ L_B(\textup{\AA r\,}1700)=L_B(0)=575 &=575\cdot a^0\;\textup{(tusinde\,indb.)} \\ L_B(1840-1700)=L_B(140)\geq 2000 &= 575\cdot a^{140}\;\textup{(tusinde\,indb.)} \\ a &= \sqrt[x_2-x_1]{\frac{y_2}{y_1}} \\ a &= \sqrt[140-0]{\frac{L_B(140)}{L_B(0)}} \\ L_B(x) &=... \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. oktober 2021 af ringstedLC

\begin{align*} \textup{Englands\,byer}:\\ E_B(x) &= b\cdot a^x \\ E_B(?)=E_B(0)=\;? &= \;?\cdot a^0\;\textup{(tusinde\,indb.)} \\ E_B(?\,-\,?)=E_B(?)\geq 20 &= ?\cdot a^{?}\;\textup{(tusinde\,indb.)} \\ a &= \sqrt[x_2-x_1]{\frac{y_2}{y_1}} \\ a &= \sqrt[?-0]{\frac{E_B(?)}{E_B(0)}} \\E_B(x) &= ... \end{align*}


Svar #4
09. oktober 2021 af Eca

Det forstår jeg ikke en brik af?


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. oktober 2021 af ringstedLC

\begin{align*} a &= \sqrt[140-0]{\frac{2000}{575}}\approx 1.00894 \end{align*}

Vedhæftet fil:_0.png

Skriv et svar til: Graf af stigning af indbyggere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.