Matematik

Areal under en parabel

05. oktober 2021 af SusanneRasussen - Niveau: A-niveau

hejsa

Jeg sidder med den opgave og jeg skal løse den i Nspire, hvilke funktioner og hvordan den skal løses ved jeg ikke. 

Bestem arealet af det skraverede område på figur 2 udtrykt ved x.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2021 af PeterValberg

Prøv at bruge portalens søgefunktion, - 
denne opgave har været diskuteret herinde før

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
05. oktober 2021 af SusanneRasussen

Jeg har godt set den opgave der er blevet diskuteret, men den er blevet løst i hånden, men jeg skla løse den i Nspire, og ved ikke hvordan den skal gribes an


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. oktober 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. oktober 2021 af mathon

                   \small \small \begin{array}{llllll} \textbf{a)}\\&& \textup{Define }f(x)=4-\frac{x^2}{4}\\\\&& \textup{solve}\left ( f(x)=0,x \right )\qquad x=\left\{\begin{matrix} -4\\4 \end{matrix}\right.\\\\&& A_M=\int_{-4}^{4} f(x)\,\mathrm{d}x=\frac{64}{3}\\\\\\ \textbf{b)}\\&& A_{skraveret }=\quad \frac{64}{3}-2\cdot x\cdot f(x) \end{array}


Svar #5
05. oktober 2021 af SusanneRasussen

Men dette resultatet kan vel ikke passe?


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. oktober 2021 af mathon

    Det passer fint.


Svar #7
05. oktober 2021 af SusanneRasussen

Hvor stor er arealet så?


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. oktober 2021 af mathon

Du bliver ikke bedt om at beregne et eksakt areal, men om
at beregne arealet \small \small A_{skraveret}(x) udtrykt ved x.


Skriv et svar til: Areal under en parabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.