Matematik

En symmetrisk terning kastes en gang. Find sandsynlighederne for hver af følgende hæn­ delser: A. man får et ulige øjental B. man får ikke en 6'er C. man får hverken 3 eller 4 øjne.

10. oktober 2021 af amalie3345 - Niveau: C-niveau

En symmetrisk terning kastes en gang. Find sandsynlighederne for hver af følgende hæn­ delser:

man fa°r et ulige øjental

man fa°r ikke en 6'er

man fa°r hverken 3 eller 4 øjne.

har brug for hjælp til denne opgave:) med forklaring på tekst 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. oktober 2021 af ringstedLC

1. Terningen lander lige gerne på alle seks sider. Tre af siderne har et ulige antal øjne.

\begin{align*} P(1,3,5) &= ... \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. oktober 2021 af ringstedLC

2. At "ikke få en bestemt" er det samme som at få en af de 5 andre, Brug at:

\begin{align*} P\bigl(H\bigr)+P\bigl(\overset{\overline{\;\;\;\;}}H\bigr) &= 1 \\ P\bigl(\overset{\overline{\;\;\;\;}}H\bigr) &= 1-P\bigl(H\bigr) \\ P\bigl(\overset{\overline{\;\;\;\;}}{6}\bigr) &= 1-P(6) \\ P\bigl(\overset{\overline{\;\;\;\;}}{6}\bigr) &= 1-\;? \\ \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. oktober 2021 af ringstedLC

3. Samme teknik som i 2.


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. oktober 2021 af PeterValberg

Ét kast med én (fair) sekssidet terning har seks mulige udfald {1, 2, 3, 4, 5, 6}

Ulige øjental har tre gunstige udfald {1, 3, 5}

En ikke-sekser har fem gunstige udfald {1, 2, 3, 4, 5}

Hverken 3 eller 4 har fire gunstige udfald {1, 2, 5, 6}

Sandsynligheden for disse hændelser kan bestemmes
som antallet af gunstige udfald divideret med antal mulige udfald

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
11. oktober 2021 af amalie3345

Skal jeg ligge de gunstige udfald sammen i for mange der er i alt? Eller + dem alle sammen og så divider dem med mulige udfald?
Ellers mega god forklaring

Brugbart svar (0)

Svar #6
11. oktober 2021 af PeterValberg

Du skal - i hvert tilfælde - DIVIDERE de gunstige tilfælde med de mulige, ... Hvad er der svært i at forstå dét?,-
jeg synes, at jeg forklarede det tydeligt i mit tidligere svar #4...?!?
- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. oktober 2021 af PeterValberg

BTW... det vil være "lægge de gunstige...."
ikke "ligge"....
- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: En symmetrisk terning kastes en gang. Find sandsynlighederne for hver af følgende hæn­ delser: A. man får et ulige øjental B. man får ikke en 6'er C. man får hverken 3 eller 4 øjne.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.