Matematik

Fra et spil kort udtrækkes tilfældigt 3 kort. Find sandsynligheden for, at alle 3 kort er spar. (Se eksempel 6).

10. oktober 2021 af amalie3345 - Niveau: C-niveau

Fra et spil kort udtrækkes tilfældigt 3 kort. Find sandsynligheden for, at alle 3 kort er spar. (Se eksempel 6).

meget  gerne med tekst


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. oktober 2021 af ringstedLC

\begin{align*} P(H) &= \frac{\textup{gunstige\,udfald}}{\textup{mulige\,udfald}} \\ P(52, 3\,\textup{spar}) &= \frac{\textup{antal\,m\aa der\,at\,udtage\,3\,af\,13\,spar\,p\aa }} {\textup{anatl\,m\aa der\,at\,udtage\,3\,af\,52\,kort\,p\aa}} \\ &= \frac{K(13,3)}{K(52,3)}\quad \textup{brug formel (163) i Hf, B} \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. oktober 2021 af PeterValberg

K(n,r)=\frac{n!}{r!\cdot(n-r)!}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Fra et spil kort udtrækkes tilfældigt 3 kort. Find sandsynligheden for, at alle 3 kort er spar. (Se eksempel 6).

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.