Matematik

To brødre er tilsammen 24 år gamle

11. oktober 2021 af Mat3matik (Slettet) - Niveau: 8. klasse

.Den ene er 6 år ældre end anden.

Hvad er deres alder


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. oktober 2021 af Skaljeglavedinelektier

9 og 15 år. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. oktober 2021 af Krollo (Slettet)

(24-6)/2 = 9

Den ene er 9 år, den anden er 15 år.


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. oktober 2021 af Mathias7878

Lad y betegne den ældste bror og x den yngste bror. Formelt har vi, at 

\begin{align*} x + y & = 24 \\ x + 6 & = y \end{align*}

Indsætter man y i den første ligning får man, at 

x + (x + 6) = 24 \Leftrightarrow 2x = 18 \Leftrightarrow x = 9

Indsætter man det nu i den anden ligning får man, at

y = x + 6 = 9 + 6 = 15

- - -

 

 


Skriv et svar til: To brødre er tilsammen 24 år gamle

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.