Matematik

Hjælp til undersøgelse af areal- og længdeforhold

11. oktober 2021 af Matematikpigen3 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hejsa, SP 
 

Jeg har brug for hjælp til en opgave der giver mig lidt problemer. 

Jeg skal finde en formel eller regneregel der kan finde et arealforhold, hvis et længdeforhold er givet

Håber nogen kan hjælpe, tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. oktober 2021 af SuneChr

Arealforholdet er altid kvadratet på længdeforholdet.


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. oktober 2021 af ringstedLC

\begin{align*} A_\bigcirc &= \pi\cdot r^2 \\ \frac{A_{C_1}}{A_{C_2}} &= \frac{\pi\cdot {r_1}^2}{\pi\cdot {r_2}^2} = \frac{{r_1}^2}{{r_2}^2} \\ &= \frac{\bigl(kr_2\bigr)^2}{{r_2}^2}\;,\;r_1=k\cdot r_2 \\ &= k^2\cdot \frac{{r_2}^2}{{r_2}^2} \\ \frac{A_{C_1}}{A_{C_2}} &= k^2 \\ \textup{Eksempel} \\ k=2\Rightarrow r_1 &= 2\cdot r_2 \\ \frac{A_{C_1}}{A_{C_2}} &= 2^2=4 \\ \Rightarrow A_{C_1} &= 4\cdot A_{C_2} \end{align*}

Prøv selv at regne på arealforholdet mellem to kvadrater med siderne s1 og s2.


Skriv et svar til: Hjælp til undersøgelse af areal- og længdeforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.