Matematik

Bestem t, så vektorerne er ortogonale

17. oktober 2021 af Marthan91 - Niveau: A-niveau

a = <-7,t-2,5> og b = <t+3,2,3t)

jeg har fået t til at være 2,5

kan det passe? jeg lidt forvirret over der er 3 t'er


Brugbart svar (4)

Svar #1
17. oktober 2021 af SauIGoodman

Jeg antager du arbejder i 3D, for så passer dit resultat.

\vec{a}=\begin{pmatrix} -7\\t-2 \\ 5 \end{pmatrix} og \vec{b}=\begin{pmatrix} t+3\\2 \\ 3 \end{pmatrix}

Dermed er 

\vec{a}\cdot \vec{b}=0\Leftrightarrow -7\cdot (t+3)+(t-2)\cdot 2+5\cdot 3=0\Leftrightarrow10t-25=0\Leftrightarrow t=2.5


Svar #2
17. oktober 2021 af Marthan91

Ja korrekt det er i 3d, min fejl. Tak for svar

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. oktober 2021 af SauIGoodman

Super! :-)


Brugbart svar (2)

Svar #4
17. oktober 2021 af StoreNord


Skriv et svar til: Bestem t, så vektorerne er ortogonale

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.