Matematik

Basismatematik del 2

27. oktober 2021 af hejmeddigpeter - Niveau: 8. klasse

Et rektangel har en sidelængde på 2a og en bredde på a

     

Hvilken værdi skal a have, hvis omkredsen og arealet skal have samme talværdi?

   

Brugbart svar (1)

Svar #1
27. oktober 2021 af Eksperimentalfysikeren

Skriv  udtrykket for omkredsen og udtrykket for arealet ogs;t dem lig med hinanden.


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. oktober 2021 af StoreNord

Omkreds=Areal    eller
2a+2*2a=2a*2               løs ligningen med hensyn til a.


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. oktober 2021 af MountAthos

Til # 2

Ligning skal være 2·a + 2 · 2 · a = 2 · a · a  ellers får du ikke den rigtige værdi , som er 3 


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. oktober 2021 af StoreNord

Det har du ganske ret i.


Skriv et svar til: Basismatematik del 2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.