Matematik

Tangentens ligning

30. oktober 2021 af 061203 - Niveau: B-niveau
Nogen der kan hjælpe med den lille opgave? Se vedhæftet billede

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2021 af PeterValberg

Se video nr. 6 og 7 på denne videoliste < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
30. oktober 2021 af 061203

Har set videoerne nu, men er stadig i tvivl om hvorledes jeg skal løse opgaven

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. oktober 2021 af ringstedLC

\begin{align*} f(x) &= 3x^2-8x+10 \\ f(2) &= 3\cdot 2^2-8\cdot 2+10=f(x_0)=\;? \\ f'(x) &= \Bigl(3x^2-8x+10\Bigr)'=... \\ f'(2) &= f'(x_0)=\;? \\\\ y &= f'(x_0)\cdot (x-x_0)+f(x_0) \\ y &= f'(2)\cdot (x-2)+f(2) \end{align*}

Her har du trinnene i fremgangsmåden. Beskriv hvad du ikke forstår istedet for bare at skrive "er stadig i tvivl" og "er helt på bar bund". 


Skriv et svar til: Tangentens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.